Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 05. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

Cherry Flower

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 4
Celkem: 1701
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Cherry Flower

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak na recepty

29. 06. 2016

Co s recepty, které nejsou úhledně v kuchařské knize, ale posbírám je všude možně? Nějaké mám vytištěné z počítače, jiné psané ručně na malé kartičce, další na cáru papíru... Mamka je mívala na 1/3 čtvrtky, některé v této formě na hromádce také mám, ale ráda bych tomu dala nějakou novou formu, abych tam dokázala začlenit i recepty z PC. Máte nějaké odzkoušené systémy nebo to také ukládáte jak to jde? :-)

Recepty potřebuji na papíře, protože v kuchyni PC nemám. A hodlám svůj jídelníček rozšířit o mně dosud "neznámé" postupy a jídla, takže nakukovat nějakou dobu budu muset často, včetně popisu, co a jak.

Budu ráda za vaše tipy a zkušenosti :-)

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 06. 2016 20:42
Já věděla, že jsem dneska v tom papírnictví ještě něco chtěla... ten malý šanon :-) Euroobaly by tu "někde" měly být...
29. 06. 2016 20:40
Také budu dělat pořádek něo musim vyřadit, počkám na zimu.
29. 06. 2016 20:03
Já si zavedla desky formátu A5 se stejným formátem euroobalů. Vejde se do něj těch průsvitných obalů přehršel a může se do nich vkládat recept z časáků, od kámošky, od mamči, odkudkoli... Při vaření nebo pečení něčeho, co dělám jen občas, vyndám z něj jen konkrétní destičku s receptem a když ho upatlám, tak ho vlhkým hadříkem utřu a je zase uklizeno... :-)
29. 06. 2016 12:47
Obsáhlá sbírka kuchařek. Já je fakt sbírám :-) A občas něco odněkud vyrvu a vyzkouším. Když se to hodně osvědčí, uložím do desek. Jinak na jedno vyzkoušení a cokoli s receptem od průměru přes nezájem níž jde posléze do tříděného odpadu. Ale nakonec stejně nejvíc vařím podle sebe :-D
29. 06. 2016 12:14
Jo, taky to mám v šanonku seřazené podle pokrmů.
29. 06. 2016 11:23
Mám na to hrubý zošit s tvrdými doskami a založila som ho keď som sa sťahovala od maminky a zapísala si všetky domáce špeciality :-)
Niečo je tam napísané, niečo nalepené a už je to všelijako podopisované, že kde akú fintu treba použiť, aby to bolo super. Delím to len na slané a sladké. Z jednej strany varím, z druhej pečiem :-)
29. 06. 2016 11:23
Tak za nejaky tip na kuchařku bych byla taky ráda. Zatím mám z dětství vedeny sešit A5 kde si napíšu oblíbený recept a k tomu poznámku od koho to mám zda to chutnalo rodince a tak, hlavně rok. Pak zjistím že ten recept mam 20 let a ani se mi nezdá že to tak dlouho vařím. Nebo mne třeba pobaví poznámka, jako chlapům to nechutnalo a ted kdyz vidim tuto poznamku tak se smeju protoze se muzou po x letech utlouct. Opravdu chute se mení. Šanon se mi moc neosvědčil, takze já zustavam u sveho sešitku. Je fakt že podle abecedy by to bylo přehledné ale většinou vím kde v kterých místech co hledat. No a jak potřebuji inspiraci, tak prolistuji celej sešit. -)) Ale taky hned jak neco zkouším tak si to hned nepíšu do sešitu ale na kus papíru. A pak až jak to rodince sedne a mi jak se to osvědčí nebo jak to napsat tak to přepíšu. Protože mi příjde blbost hned si tam psat recept a pak zjistim ze mi to nechutnalo. Je fakt že ze šanonu bych to vzala a vyhodila.
29. 06. 2016 10:53
Taky používám šanon - recepty si vystřihnu nebo vytisknu a zakládám podle druhu pokrmu (polévky/omáčky/vepřové/kuřecí/hovězí/ryby/těstoviny/houby/zelenina/přílohy/sladké)
29. 06. 2016 10:39
Já mám malý šanon na papír A5 /148x210/, mám od vnuka sešity, ze kterých si vytrhám prázdné listy. Na nich píšu recepty. Když mám od někoho recept na malém listku, tak to na ten A5 nalepím, abych ho nemusela přepisovat. Na listy si lepím i výstřižky z časopisů a pod. Občas si v tom šanonku udělám pořádek a nepoužívané recepty vyhodím.
29. 06. 2016 09:49
Sári, tak já jsem na tom úplne stejne a budu také ráda za nejaký tip:-)
29. 06. 2016 09:30
Před padesáti lety jsem si koupila sešit v tvrdých deskách s vykrojenými písmenky podle abecedy a do něj začala zapisovat recepty. Používám ho dosud. Kromě toho mám několik kuchařských knih, recepty v počítači, recepty v knihách od STOBu. Střídavě používám všechny. Názory na výživu a zdravý životní styl se mění, tak starší recepty přizpůsobuji.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři